Η πόλη της Κέρκυρας και πρωτεύουσα του νησιού, θεωρείται ως μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας και ανήκει πλέον στην παγκόσμια κληρονομιά της Unesco ως ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό μνημείο.  

Χωρίζεται στην παλιά και τη νέα πόλη και αποτελεί το διοικητικό και εμπορικό κέντρο του νησιού. Η γνωριμία με την παλιά πόλη είναι μια μοναδική εμπειρία που κρύβει πολλές και ευχάριστες εκπλήξεις. Τα καντούνια θα σας οδηγήσουν στις παλιές γειτονιές και θα ζωντανέψουν μπροστά σας, πτυχές της πολυσήμαντης ιστορίας του νησιού. Οι πολυδιαφημισμένες μπουγάδες που είναι απλωμένες, βρίσκονται αντικριστά στους δρόμους οι οποίοι μοιάζουν με λαβύρινθο και αποτελούν άλλο ένα στοιχείο της καθημερινότητας των Κερκυραίων. 

Στην πόλη της Κέρκυρας συναντά κανείς τα δύο επιβλητικά φρούρια, το παλιό και το νέο, το Λιστόν, αλλά και τον πολιούχο της Κέρκυρας, τον Άγιο Σπυρίδωνα. Εκτός πόλεως μπορεί να συναντήσει κανείς εξαιρετικές τοποθεσίες, ανάμεσά τους αξιοθέατα όπως το Αχίλλειο (το παλάτι της βασίλισσας Ελισάβετ), το Μον Ρεπό και το Ποντικονήσι, ίσως το πιο φημισμένο αξιοθέατο στην περιοχή Κανόνι στο οποίο βρίσκεται και η εκκλησία της Παναγίας των Βλαχερνών. 

Τέλος, όποιος επισκέπτεται την Κέρκυρα, οφείλει να δοκιμάσει την κερκυραϊκή κουζίνα και ειδικά τα πιάτα «παστιτσάδα», «σοφρίτο» και «μπουρδέτο».

Η διαμονή στην Κέρκυρα μπορεί να προσφέρει κάτι ξεχωριστό στον κάθε επισκέπτη, έχει τόσο έντονους όσο και χαλαρούς ρυθμούς. Η εμπορική κίνηση, οι γραφικές παραλίες, τα υπέροχα αξιοθέατα αλλά και τα πολλά γραφικά χωριά της θα σας ενθουσιάσουν! Όσο για τους φιλόξενους Κερκυραίους, που δεν σταματούν να μιλούν με την χαρακτηριστική τραγουδιστή προφορά τους, είναι σίγουρο πως θα σας μεταδώσουν το κέφι και τη ζωντάνια τους.